Fordeler med karbonnanorør

Karbonnanorør er en helt fantastisk oppdagelse, på grunn av sine mange gode egenskaper. Likevel er det ikke så mange som egentlig kjenner noe særlig til dem, og da kan man jo lure på hva som egentlig er så bra med dem. Her får du derfor en oversikt over noen av fordelene med karbon-nanorør.

Sterke, men lette

Karbon-nanorør veier bare en sjettedel så mye som stål, men selv med så lav vekt er rørene hele hundre ganger sterkere. Dette gir fantastiske muligheter som vi ikke engang kan forestille oss. Med såpass lav vekt er de ypperlige å bruke for eksempel i ledninger, som erstatning for stål. Her kan du bruke mye mer enn kunne gjøre med stål, og det uten å få ekstra vekt. Bare forestill deg den økte kraften du kan oppnå bare ved bruk av disse rørene, er det ikke utrolig?

Billige og relativt enkle å produsere

Det finnes flere ulike måter å produsere karbonnanorør på, og noen av dem er mer krevende enn andre. Vi skal ikke gå inn på disse prosessene her, men enkelte av dem er faktisk ganske enkle. Det krever stort sett bare materialer som er enkle å få tak i, og i tillegg er billige. Slik er det også ganske økonomisk siden materialene er billige, og du i tillegg trenger mye mindre av karbonnanorør enn av andre stoffer, for å få like stor kraft.

Med karbonnanorør kommer det en hel rekke ulike fordeler, så her er det virkelig mye å spare både i tid og penger. Rørene åpner for mange nye muligheter, og blir stadig vekk billigere og mer effektive å produsere. Med så mange positive sider vil nok ikke karbonnanorørene forsvinne med det første. Det er med andre ord helt klart at karbonnanorør er en del av fremtiden, og vil være med på å forme hvordan verden senere vil fungere.