Hvor langt kan teknologien gå?

Vi er inne i en veldig spennende periode av den teknologiske historien. Det er fordi vi nå nærmer oss et nivå som for det første er ubegripelig for den vanlige mannen i gata, og den kan gi så uante muligheter og ikke minst konsekvenser på verden vi ser i dag.

Når det gjelder tråd-baserte karbon-strenger, så handler dette om nanoteknologi som ligger under mikronivå. Det vil si at vi snakker om kvantefysikk. Knytte karbon-strenger er så små mekanismer at de er umulig å observere, de kan bare teoretisk forklares. De er samtidig så grunnleggende at man er usikker på om de kan forklare enda mer av universets mange gåter. Men de kan også brukes i mange spennende nye områder.

Bygge perfekte kloner

Med knytt-bare karbon-tråder kan man forsterke alle muskelvev i alle deler av kroppen. Man vil kunne skape supermennesker som er sterkere enn noe annet vi har sett. Men hva vil dette brukes til? For å vinne medaljer i sport? I krigshandlinger? For å terrorisere befolkningen? Man må være forsiktig når man kobler karbon-tråder med menneskelig DNA, for vi vet ikke hvor det vil ta oss.

Raskere Internett

Hvor raskt et Internett skal være, handler ikke om hurtighet på den måten. Vil man for eksempel spinne på RiverBelle mobil kasino, vil ikke gevinstene komme raskere enn hjulspinnet uansett. Men med økt datatrafikk, har det generelle nettet behov for større kapasitet. Det vil igjen gjøre at flere vil få optimalt nettverk.

Romfart

Man kan tenke seg at slike små koblinger av supersterke nano-enheter vil kunne utføre noen helt utrolige reiser i universet. Det er fordi materialene kan bli lettere, kreve mindre energi og gå enda raskere. Foreløpig brukes det til å holde satellitter i bane, slik at ingen faller ned igjen.

Vitenskapen har tilført mye når teknologien skal skrive historien, og den må garantert skrives om etter at man fant opp nano-baserte kvante-strenger.