Nano og terraforming

Vi søker mer enn noen gang etter planeter i solsystemet, eller utenfor, som er lik jorda. Det betyr at de må ha en fast omdreining rundt en sol, ligge i et eksotermt område og ha mulighet for at det ligger H2O lagret. Noen mener såvel at det skal være mulig å forme et levelig miljø ved å sette i gang en drivhuseffekt på planeten. Det er noen som vil gjøre dette på Mars, som har alle de forutsetningene som skal til for at mennesker skal kunne leve der.

Det er mange grunner til at vi ser på disse mulighetene, i en verden som blir stadig mer overfylt og utmagret. I dag har man funnet 55 planeter som er relativt nære solsystemet. Men ingen bemannet romskip har noen gang vært lenger borte enn månen. Så her har menneskeheten store utfordringer.

Små kapsler med livskraft

Med nanoteknologien kan vi sende tusenvis av bittesmå romskip mot Mars eller andre planeter. De kan være så små at hastigheten kan økes mot lysets hastighet. Men ikke helt opp, fordi en så stor kraft må til at det ikke finnes i hele universet.

Det er enklere å vinne millioner på www.mummysgold.org/no enn å skape så stor fart. Mummysgold er likevel et anerkjent casino som man kan vinne daglige premier på.

Terraformingen kan settes i gang fort

Med terraforming mener man å slippe ut drivhusgasser som er fryst ned i bakken. På Mars fins det store muligheter for at man kan frigjøre oksygen, nitrogen, karbon også videre som igjen vil skape en atmosfære. Dette tar vanligvis tusenvis av år, men nanopartikler kan speede opp prosessen. Nanoteknologi kan lage syntetiske materialer som skaper et biologisk mangfold.

Terraforming er likevel en utopi for science-fiction entusiaster verden over. Lar det seg likevel gjøre, kan vi redde millioner av mennesker fra sult, katastrofer og død.